четвъртък, 8 февруари 2018 г.

Местните данъци и такси в Русе вече ще се плащат и в пощите

Жителите на Русе ще могат да плащат местните данъци и такси и в пощенските клонове, съобщиха от администрацията на Община Русе.

От Дирекцията на службата Местни данъци и такси в Русе, напомнят, че районните каси, собственост на Информационно обслужване АД, с което Община Русе е била със сключен договор за събиране на местни данъци и такси, са затворени, защото през месец декември 2017 г. Информационно обслужване АД прекрати договора с тях.

Сега плащането може да се извърши на касите в сградата на ул. „Котовск” №1 от 8:30 часа до 17:00 часа. Службата работи без почивка в работното си време. В паричния салон плащането се извършва както в брой така и чрез ПОС-устройства.

За да се облекчи обслужването на гражданите, Български пощи ЕАД и Община Русе сключиха договор за касово събиране на местни данъци и такси, тъй като условията на Български пощи ЕАД са по-добри.

В настоящия момент се работи по техническата свързаност между системата за плащане на местни данъци и такси към Община Русе и пощенските клонове.

Очаква се в най-скоро време гражданите да могат да плащат своите задължения както на касите в дирекция Местни данъци и такси така и във всички пощенски клонове намиращи се в териториалния обхват на Област Русе.

Дирекция „Местни данъци и такси“ съобщават, че освен в брой, плащанията на лицата могат да се направят посредством банков превод или наредят онлайн през сайта на Община Русе чрез своя специфичен номер който са нарича КИН.

Плащанията за данъка върху недвижимите имоти, както за таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства е възможно да се извърши на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври. Когато се предплати целият размер до 30 април, се ползва отстъпка от 5 на сто, съобщават от Дирекция „Местни данъци и такси“, към Община Русе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Брошура на НАП за данък уикенд

Данък УИКЕНД - често задавани въпроси  Брошура разпространявана от НАП - Русе Когато се осъществява покупка на стоки, които могат да се...